İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Erkeğin Evine Ev Hediyesi Ne Alınır? 

Türk kültüründe, yeni bir yaşam alanı kuran yani yeni bir eve yerleşen kişilere hediye götürülmesi oldukça yaygındır. Yeni yerleştiği evinde, gelecek yaşamını kutlayarak iyi temennilerde bulunmak amaçlı olarak verilen bu yeni ev hediyeleri çok uzun yıllardır süren geleneklerden biridir. Yeni bir ev ziyaretine giderken, kişinin ihtiyaçlarını görecek bir ev hediyesi götürülür. Bu ev hediyesi bazı durumlarda dekoratif parçalar, mutfak eşyaları ya da tablo gibi eve yönelik hediyeler olabileceği gibi bazen de yiyecek ya da tatlı gibi hediyelerde olabilir. 

Tüm hediyelerde olduğu gibi, karşınızdaki kişiye hediye alırken samimiyet derecenize, hediyenin maddi miktarına ve iş görüp görmeyeceğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ev hediyesinden bahsedildiği zaman genellikle bir fırın tepsisi, bardak takımı, kahve fincanı takımı ya da küçük bir ev aleti düşünülür. Ancak karşınızdaki kişi size daha yakınsa, almak istediğiniz ev hediyesini ona danışabilir ve tam olarak ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz şeyi hediye olarak alabilirsiniz. 

Bir Erkeğin Evine Ev Hediyesi Ne Alınır? 

Ev hediyelerinden bahsettiğimiz zamana bu durumun genellikle kadınlar arasındaki bir hediyeleşme olduğunu düşünsek bile bazen bir erkeğe de ev hediyesi alabileceğimizi düşünmemiz gerekebilir. Yeni evine taşınan bir erkeğe hediye olarak, eve alınabilecek her şeyi hediye olarak alabilirsiniz. Mutfak eşyaları, yiyecek ya da içecekler, dekoratif parçalar, nevresim takımı ya da kilim gibi ev için gerekli olacak her türlü eşyayı ev hediyesi olarak düşünebilirsiniz. 

Ev hediyesi söz konusu olduğu zaman erkek ya da kadın olarak ayrım yapmadan, ihtiyaçları gözetmek en doğrusudur. Çünkü ev hediyeleri, ev özelinde düşünülen parçalardır. Kişisel olarak düşünülen hediyelerden olmadığı için genel olarak ev eşyası olarak görülebilecek herhangi bir eşya hediye olarak alınabilir. Evin ihtiyaçlarını düşündüğümüz zaman kahve makinesi, iç mekân bitkisi, örtüler, yastık kılıfları, çaydanlık, bardak takımları, tepsi ya da tost makinesi gibi pek çok ev eşyası hediye olarak düşünülebilmektedir. 

Ev Hediyesi Nasıl Olmamalıdır? 

Ev hediyesinin nasıl olmasının yanında nasıl olmamasının da konuşulması gerekir. Ev hediyeleri, kişisel olarak düşünülmemesi gereken hediyelerdendir. Bu nedenle samimiyet derecesine göre yeni bir eve ziyarete giderken ev bazında düşünülen hediyeler alınması gerekir. Ayrıca ev hediyeleri, Türk kültüründe oldukça yaygın olduğu için maddi açıdan orta seviyelerde tutulması gerekilir. Çok pahalı ve lüks bir hediye karşınızdaki kişinin mahcup hissetmesine neden olabilir. 

Ev için kolay, ulaşılabilir ve orta seviyede hediyeler almak gerekir. Kişinin uzun süre kullanabileceği, işlerini halledebileceği hediyelerde ayrıca önemlidir. Kenara konulduğu zaman unutulacak ya da uzun bir süre kullanılmayacak olan hediyeler, doğru seçimlerden olmayacaktır. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir